Het is de vraag waarmee ik wakker werd…
Wat is het dat een mens tegenhoudt?

Wat is het dat mij tegenhoudt om de dingen te doen die ik echt graag wil en die belangrijk voor mijn welzijn op alle fronten zijn?

En dus een vraag aan jou: wat houdt jou tegen?

Je vraagt je misschien af waar deze vraag ineens vandaan komt.
Ik zal je erover vertellen.

Los van dat ik net als jou een vrouw ben die meer wil dan er tijd in een dag of een week zit, vaak anderen voorrang geef en dus met een ‘gebrek’ aan aandacht en zorg voor mezelf achter blijf, het spannend vind om dingen de doen in mijn werk die ik echt echt echt heel graag wil – gebeurde er iets anders waardoor deze vraag ineens naar boven drijft.

Het voorval die deze vraag deed rijsen, staat symbool voor vele andere situaties, waarin ditzelfde gebeurt. Dus lees even door, je kunt er vast jouw les uithalen.

Hoe het kwam

Je zult het wellicht voorbij hebben zien komen, de oproep voor het spontaan ontstaan Lighthouse Intensive traject. Het is iets dat er toe doet. Voor mij. Maar ook voor de vrouwen voor wie ik het opzet.Anders dan anders plande ik dit keer niet een heel traject, bouwde ik niet netjes eerst een salespage en schreef ik niet eerst teksten tot ik ze perfect genoeg vond.
Ik schreef het uit mijn hart, liet de roep van binnen klinken, gaf antwoord aan de calling in mijzelf om alleen nog dingen te doen die er toe doen en die mij bezieling geven. Als ik daarmee de zielen van anderen mag aanraken, als ik daarmee andere vrouwen de gelegenheid geef om hún calling te horen en te beantwoorden – des te geweldiger!Dus ik deed de oproep.
En hij was raak.Hij sprak tot de verbeelding.
Sprak een wens en verlangen aan in veel vrouwen.
Soms een actieve wens, soms een onder de oppervlakte sudderend verlangen.Een aantal vrouwen meldde zich aan. De één vol noodzaak en urgentie. De ander met klein of grote twijfel. Maar ze meldden zich aan. Ze ondernamen actie.

Maar waar ik graag over wil vertellen is de vele reacties die ik kreeg:
“Oh wat eng, het is alsof je het over mij hebt…”
(dit is natuurlijk een geweldig antwoord zover!!!)
“… maaaaaaar ik denk dat ik het niet kan betalen.”

OMG.
Hoe bizar is dat.
Ik had niet eens een prijs genoemd.

OMG.
Hoe herkenbaar is het.
En hoe ontzettend stom is het dat wij vrouwen altijd zo’n beperkende gedachte aanmaken als het over een investering gaat.
Alsof er ook maar enige groei mogelijk is zonder enige vorm van investering van aandacht, energie, tijd, ruimt of geld?

Als het niet bij je past, prima. Goed dat je niet reageert.
Daar gaat het hier natuurlijk helemaal niet over.

Maar lieve lieve Sisters, is het niet tijd om te stoppen om altijd een investering te zien als een drempel om niet eens te overwégen of het is wat je wilt, nodig hebt, werkelijk naar verlangt?

Om überhaupt te stoppen met altijd overal eerst moeilijkheden zien?

Waarom, in het geval het met je resoneert, is je eerste reactie niet: jaaaaaaa wat gaaf. [ruimte] Hee ik voel een ja. [ruimte] Laat ik daar eens mee zijn. [ruimte] Wat zou er gebeuren als ik het toelaat [ruimte]. Etc.

Op het moment dat iets resoneert, ontstaat er ruimte.
Een ruimte die nieuwe kansen brengt. Kan leiden tot ontwikkeling, transformatie, bereiken van doelen, vervullen van wensen, voor elkaar krijgen wat je al zolang probeert te doen. Etc.

Als iets naar je toekomt dat resoneert, ontstaat er een ruimte die creatief ingevuld kan worden.
Als je hem tenminste niet meteen afknijpt en dichtgooit.
Dan is alle flow en creatieve ruimte weg.
Dan zijn de kansen eigenlijk alweer voorbij.
Dan heb je je ruiten alweer ingegooid. Voor jezelf. Door jezelf.
Zoals je waarschijnlijk wel vaker doet.
Omdat het ook een soort van veiligheid biedt.

Is dit een bericht om jou iets te verkopen?
Nee.

Het is een een oproep om niet meteen zonder dat je het door hebt je eigen kansen te verkleinen, en jezelf te ondermijnen of onbewust te saboteren.

Vaak is geld het issue, maar het zijn ook andere zaken als: tijd, gebrek aan zelfvertrouwen dat je het kunt, ergens klaar voor bent.

Ik heb ontdekt dat bijna niets onmogelijk is.
Dat als de intentie juist is, werkelijk, geld nooit de echte nee veroorzaakt.

En jij?

Wanneer je benieuwd bent naar het Lighthouse traject dat zeer binnenkort start, doe dan de moeite en laat iets van je horen. Reageer. Stel een vraag. Doe eens gek.
Dan kom je erachter of het voor je past en of het is wat je zoekt. Als je dat niet doet, weet je 1 ding zeker: je zult het nooit weten.

En als je weet dat dit niet voor jou is, zie deze tekst dan als een algemene oproep om goed en vooral bewust voor jezelf te kiezen.
Stel jezelf dan de vraag:

  • Hoe ga ik om met iets dat op mijn pad komt wat in eerste instantie wel resoneert, maar ik in tweede instantie meteen de deur dicht doe.
  • Wat maakt dat ik de deur dicht doe?
  • Hoe doe ik dat? Blok ik het? Blijf ik er aan terug denken?
  • Bespreek ik bewust met mezelf dat ik het leuk vind maar dat ik er bewust niet voor kies?
  • Hoe zie ik dat dit voor mij werkt?
  • Hoe zou ik het graag een keer anders


Ik wens je en prachtige dag en en geweldig perfect onvolmaakt leven!


Liefs,

LeontineSignature

PODCAST afb (3)