Eind 2015 werd ik benaderd door Anne-lie Persson. Ze woont bij mij in het dorp. Haar dochter zit bij mijn dochter in de klas. We kenden elkaar, maar toch ook nog niet echt. Ik wist dat ze zangeres is, dat ze Zweedse is, dat ze een heel fijne uitstraling heeft, en nog wat van zulke dingen. Zij wist dat ik in 2014 ziek ben geworden en heeft dat van een afstand gevold. Zonder dat ik het wist gaf ze me ondertussen een enorm kado.

Dat ‘elkaar een beetje kennen’, daar is in korte tijd verandering in gekomen…

Ze vertelde me dat ze een liedje heeft geschreven toen ze hoorde dat ik begin 2014 geconfronteerd werd met Acute Leukemie. Omdat het haar raakte. Omdat ze zich machteloos voelde, omdat ze iets wilde ‘doen’. Omdat ze zo weinig kon doen. En dat dit haar manier was. Bijzonder vond ik dat om te horen!

Maar, het werd nog beter. Ze vertelde dat ze haar single wilde uitbrengen, uitgerekend met dit lied. En dat er een video-clip gemaakt zou worden en of ik erin wilde mee wilde doen omdat het immers voor mij geschreven was. Huh? Dat was wel even vreemd. Mijn antwoord was meteen, tuurlijk, geen flauw idee hoe. Maar tuurlijk, want dit is heel bijzonder dat dit zo naar mij toekomt!

Dierbare band

Vanaf toen hebben we intensiever contact gehad, verhalen gedeeld. Er ontstond snel een liefdevolle en persoonlijke band. Dierbaar.

Het liedje dat ze schreef heet “Pocket Angel”, en beschrijft hoe ze mij een hart onder de riem wil steken, op haar manier. Het is een prachtige tekst (ik zal hem voor de liefhebben hieronder schrijven).

Gelukkig had Anne-lie zelf mooie ideeën voor het maken van de clip. Op een 14E254D3-3BF9-46E1-B4E5-905738AE1AC2ochtend dat alle kindjes op school waren, ons hele weiland vol sneeuw lag, kwamen zij en haar man (en muzikale partner) Marco langs en hebben we in een spierwit landschap klappertandend, huilend en lachend beelden geschoten. Hoe het eindresultaat zal zijn, is voor mij nog een verrassing. Ik weet nu wel dat er heel wat komt kijken bij het maken van een clip. Jee.

Het was voor mij en Jeroen heerlijk om even weer in het leven getrokken worden. Even wat anders, afleiding van de dagelijkse rompslomp van als je herstellend bent van ziekte. En het was een mooie ontmoeting met Anne-lie en Marco.

Lancering op wereld-kankerdag 

Ondertussen hebben we ook besloten om 4 februari as aan te grijpen als lanceerdatum. Aangezien het dan wereld-kankerdag is. Nooit vermoed dat ik daar een actie voor zou beginnen. Ik wil met name graag bewustzijn ontwikkelen voor de vraag naar stamcel-doneren, daar zonder had ik de rit niet overleefd. Ik zal daar donderdag nog wat meer over schrijven.
Anne-lie komt op de radio met interview en single, ik wordt vooraf geïnterviewd door de krant. Het stroomt ineens in als een dolle. Wel heel bijzonder om mee te maken. En dat terwijl ik even besloten had een sabbatical te nemen…. tja. Als je loslaat komt het op je af he….


Songtekst “Pocket Angel”

Tenslotte, voor de liefhebbers de tekst van “Pocket Angel”:
(tekst en muziek: Anne-lie Persson)

I’m gonna make a pocket angel
And sew it next to your heart
With iron thread and chocolate bars
Everlasting all and all

It will share,  my pocket angel
Beautiful memories
When your body’s to week to struggle
In my prayer’s  it will guide you through

It will guide you through  your questions
It will guide you through your misstakes
It will guide you through all the answers
Even the one’s you don’t want to hear

You need a pocket angel
When your mouth to dry to speak
And you need someone to listen
To the crazyness your life’s become

Will you take this pocket angel
Even though there’s no guarantee
You asked me to pray for you
This is the only way that I now how

It will guide me through my questions
It will guide me trough my misstakes
It will guide me trough all the answers
Even the one’s I don’t want to hear

It will guide you trough, i twill guide you trough

Please take this pocket angel
And sew it next to your heart
With iron thread and chocolate bars
Make it everlasting all and all

It will guide you through
Oooh It will guide you through
It will guide you through

My pocket  angel  will guide you through