Vandaag deel ik een spreuk met je, die ik de laatste week vaak heb gelezen. Hij staat naast mijn computer, op een soort ‘altaartje’ met fijne dingen. Mijn bureau is momenteel een broedplaats, een papierberg. Een plek van werken. Een plek van inspiratie die wil omgezet worden in feiten. Een plek van denken bijna klaar te zijn, dus doorzetten. Dan klaar zijn, dan erachter komen dat het niet klaar is. Dan bijstellen. Dan technische problemen ondervinden. Die weer oplossen. En maar door.

Allemaal omdat ik een visie heb en een plan heb gemaakt om daar handen en voeten aan te geven.

Van idee naar werkelijkheid

Zoals dat vaker gaat, kom ik bij het in de vorm brengen pas tegen wat er echt allemaal nodig is om het te verwezenlijken. Maar goed ook, want als je dat allemaal vooraf weet, dan zou je er misschien wel nooit aan beginnen.

Ik denk dat we dit allemaal wel kennen.

Dus, elke keer als onderweg de moed me in de schoenen zonk, elke keer als ik dacht: waarom dóe ik dit? Waarom ga ik in godsnaam niet iets anders doen? Dan viel mijn oog op dit spreukje, rechts van mijn beeldscherm.

Het is helemaal geen spirituele spreuk ofzo. Maar wel een goede.

De enige reden om er op terug te komen, is als de plannen nog mooier worden.

Simple as that.

IMG_3694

Hoe het helpt

Het gaf mij de moed om te blijven bij mijn initiële keuze. Om te geloven in en te vertrouwen op het pad dat ik had gekozen. Het plan dat ik had gemaakt.

Ik ben normaal gesproken enorm fan van het idee dat iets altijd weer anders kan, dat je juist niet moet blijven haken in iets ‘omdat je het nou eenmaal bent begonnen’. Maar dit is net een andere nuance.

Als je weet van binnen, dat je beter je plan kunt aanpassen, dat voel je dat wel wanneer je dit spreukje leest.
Maar als je, zoals bij mij nu het geval was, gewoon door allerlei stemmetjes je van je padje wilt laten brengen, dan weet je meteen als je dit spreukje leest: NEE. MIJN KEUZE KLOPT. Heb ik iets beters? Nee? Nou, dan is dit dus het beste plan. En dan ga ik daarvoor.

Om het concreter te maken, en een kijkje in de keuken te geven: Ik heb het plan gemaakt een december actie te houden. Gedurende ruim 20 dagen kun je een geweldige deal krijgen bij mij. Leuk. Ik was eindelijk zover het te openbaren. Toen het eenmaal daar was, in the open, kwam de twijfel. He gat, had het geen januari actie moeten zijn? Moet ik wel een actie houden? Kan ik wel verkopen? Is de actie wel leuk genoeg. En meer van dit soort monstertjes 🙂

En toen viel mijn oog dus op dit spreukje. Ik zei tegen mezelf: ok, je twijfelt nu aan dit plan. Maar is er al een beter plan? Nee? Ok. Than, stick to the plan! Je bedacht het niet voor niets. Dat kwam van een goede plek, de intentie klopt, de inhoud is goed. Wat de buitenwereld ervan gaat vinden, doet er in die zin minder toe. En dus, heb ik het plan gehouden en vervolgd. Heb ik me er nog intenser aan gecommitteerd. En leer ik als een malle alle dingen die ik moet leren om zoiets te lanceren. Nooit eerder gedaan. Geen idee of het werkt wat ik doe. Maar als ik niet ga doen, ontstaat er ook niets.

Gelukkig hebben ondertussen verschillende vrouwen de weg weten te vinden naar deze actie. Heerlijk om dat te merken.
En heerlijk om te weten dat ik mezelf trouw blijf. En dat ik niet van de reactie van anderen laat afhangen of ik mijn plan trouw blijf.

How about you?

Dus, hoe zit dat met jou?

Maak jij je plannen af? Welke neiging heb jij als je eenmaal aan het manifesteren bent en de twijfel slaat toe?
Hoe trouw ben jij?

Hoe kan dit ene simpele zinnetje jou helpen?

De enige reden om er op terug te komen, is als de plannen nog mooier worden.

Laat het weten, hieronder in de comments, of in de facebook Sisterhood groep.

Ik wens je mooie dagen.

Liefs,

leontinesignature