‘Be the change you wish to see’, het is misschien wel de bekendste quote van Ghandi. Niet voor niets, want er gaat een enorme kracht vanuit. Wees zelf de verandering die je wilt zien om je heen. In je relatie, gezin, je familie, je onderneming, je werk, de gemeenschap waar je deel van uitmaakt. WEES de verandering. Niet door erover te vertellen, maar door zelf het levende voorbeeld te ZIJN.

Zelf heb ik jarenlang gezocht naar wat mijn boodschap (‘talk’) nou precies zou zijn. [Ik verlies mezelf nog regelmatig in die zoektocht eerlijk gezegd – het heeft een aantrekking als dat zoeken…. hmmm.] Totdat ik ontdekte dat ik gewaardeerd werd om, en zelfs als voorbeeld gezien werd, omdat ik deed wie ik was. Oh wat een rare zin.

Maar oh zo waar.

Ik ontdekte dat ik anderen iets kan leren, meegeven door wie ik BEN. Door hoe ik omga met wat er op mijn pad komt. Ik heb een boodschap over perfect onvolmaakt zijn. Die breng ik het allerbeste over door voor te leven. Door (in mijn geval hardop en openbaar) voor te doen hoe het is om perfect onvolmaakt te leven en te ondernemen. Door zichtbaar te zijn in hoe het is om te omarmen dat ikzelf onvolmaakt ben, dat mijn leven genoeg onvolmaaktheden in zich heeft; en dat ik juist in mijn kracht kom wanneer ik die onvolmaaktheid omarm, accepteer, includeer. Ik noem mijzelf een wandelend voorbeeld van menselijkheid. Daarmee ben ik precies een voorbeeld van mijn boodschap. Ik kan er veel over schrijven, ik kan er les in geven. Maar de kracht van het gewoon voordoen, is vele malen sterker.

Dus ik vraag je. Waarin ben jij een voorbeeld? Ben je je je eigenlijk wel bewust van je ‘talk’, van wat je voorstaat, wat je belangrijk vindt? Wel handig, alvorens te kijken in hoeverre je je ‘talk’ ook ‘walkt’.

3 dingen zijn in mijn ogen belangrijk in ogenschouw te nemen hierbij:

  1. Iedereen beïnvloed de ander, dus jij ook
  2. Voorbeeldgedrag is besmettelijk omdat het aantrekkelijk is
  3. Neem verantwoordelijkheid want het doet er toe.

Iedereen beïnvloed de ander, dus jij ook

Iedereen heeft invloed. Iedereen beïnvloed. Bewust of onbewust.

Alles wat je doet heeft invloed. Alles wat je laat ook.

Als je dat tot je door laat dringen begin je te zien dat het ertoe doet HOE je dus doet wat je doet.

Dat JIJ ertoe doet.

Dus, de vraag wordt wezenlijk: Als je dan toch verschil maakt, HOE zou jij het verschil willen maken?

Voorbeeldgedrag is besmettelijk omdat het aantrekkelijk is

Voorbeeld-gedrag werkt aanstekelijk en besmettelijk is. Bij het zien van een goed voorbeeld krijg je zin. Wil je ook. Wordt je gemotiveerd en geïnspireerd het zelf ook zo/ ook anders te doen. Je voelt je intrinsiek gemotiveerd omdat je ervaart wat het (voorbeeld)gedrag van de ander met je doet.

Voorbeeld geven heeft meer effect dan vertellen hoe het moet. Juist door deze aantrekkelijke werking, die zoveel fijner (en effectiever) werkt dan opdringende, vertellen-hoe-het-moet manieren. Iedereen wil veranderen, maar niemand wil vertelt worden dat en hoe hij veranderen moet.

Voorbeeldgedrag is dus de verandering zijn die je wilt zien.
Dat klinkt groots, maar het kan in het groot en in het klein. Het principe werkt hetzelfde, de vorm waarin, of de aantallen die je beïnvloed kan verschillen.

Het is een positieve manier om een verandering in te steken. Zeker als die wordt ingezet door leraren, coaches, schrijvers en sprekers. Omdat daar een soort olievlek-werking vanuit gaat dat langzaam doorsijpelt naar de mensen met wie ze werken, die hun werken lezen of horen.

Maar vergis je niet in de kracht en macht die je zelf hebt. OOK als je niet een groot gevolg hebt. IEDEREEN heeft invloed en kan een olievlek veroorzaken.

Door het voorbeeld te zijn.
Of dat nou is in je relatie, gezin, je familie, je onderneming, je werk, of de gemeenschap waar je deel van uitmaakt.

Neem verantwoordelijkheid, want het doet er toe!

Het doet er toe.
Het doet er toe of je je gedraagt als gewetenloos type dat klaagt en moppert of als een gecommitteerde verantwoordelijkheid dragende persoon die zich bewust is van eigen gedrag. Of alles daartussenin.

Het doet er toe.

Neem het roer zelf in handen. Wacht niet tot het gebeurt, of totdat zij  het eindelijk zien. Wacht niet tot de crisis voorbij is. Maar onderneem iets. Doe iets. Nu – hier – jij. Neem verantwoordelijkheid op jouw eigen plek. Dat is het minste dat je kunt doen – en tegelijkertijd is dat heel, heel veel. Het kan verstrekkende en waanzinnige gevolgen hebben.

Wat nodig is, is bewustwording van eigen voorbeeldkracht.
En dan is er noodzaak aan commitment, vormkracht en inspiratie voor nieuwe acts of change.

Leontine Vermeer Boxem

*

Vraag jezelf eens af…

Vraag jezelf dit eens af – en laat hier in de comments hieronder weten:

  • Had je door dat je sowieso anderen beïnvloed? Van invloed bent op anderen? Ook als je dat niet perse bewust ‘doet’?
  • Als je dan zo kijkt, welke invloed heb je eigenlijk? Welke boodschap geef jij mee?
  • How) do you walk your talk? Loop je de route die je zegt dat de beste route zou zijn? Doe je wat je zegt?
  • Hoe kun je dat nog meer doen, of beter gezegd hoe kun je nog meer zijn wat je bedoeld te zeggen?

 

Liefs,

leontinesignature