Sta jij er wel eens bij stil hoe je je dag begint? Doe je wat je moet doen en kom je dan ergens uit? Of bouw je bewust bepaalde stappen in die jou helpen om bewust en afgestemd de dag te beginnen?

Met bevroren handen geef ik een kijkje in mijn ochtendwandeling en vraag ik jou: wat doe jij om je dag positief en afgestemd te beginnen? Wat doe jij zodat je niet meteen wordt opgeslokt door de waan van de dag en alles wat op jou afkomt, zonder dat je er om gevraagd hebt.

Ik geef je niet het antwoord. Ik stel je de vraag.

Ben je je hier bewust van?
Zo ja, hoe doe jij dat?

Wat werkt (niet) en waarom is het (niet) belangrijk voor je?

Dus, ik heb zo door de tijd heen mijn manier gevonden om sommige dagen bewust en afgestemd te kunnen beginnen. En belangrijker nog, ik denk er over na. Ik maak het een onderdeel van mijn keuzes. Ik probeer mild met mezelf te zijn in wat er haalbaar is. Maar bovenal: ik wil niet dat ik elke dag geleefd wordt door de dag, ik wil zelf bewust een dag instappen. Daar waar mogelijk. Omdat ik er gelukkiger van word.

En omdat ik de mooie fluor roze lucht al in mijn eentje had staan absorberen voordat ik begon te filmen, hier nog een foto van diezelfde dag, dezelfde lucht – maar dan bij zonsondergang. Even fluor. Even koud.

IMG_4057

 

 

 

 

 

 

 

 

En nee, deze blog gaat natuurlijk niet over de lucht.
Ook niet over mijn klungelige filmpje.

Het gaat over bewustwording. Dat je weet wat je doet. Wat je laat. Dat je inzicht krijgt in wat de effecten zijn van verschillende mogelijkheden. Om zo uiteindelijk meer keuzevrijheid te gaan ervaren waardoor je je leven zo kunt in te richten dat jij de beste versie van jezelf kunt zijn.

Vertel vertel vertel… ik ben écht benieuwd.

  • Of je het begin van de dag bewust beleeft
  • Of je je daar iets hebt voorgenomen
  • Wat het is
  • Of het werkt of toch (te) lastig is

Liefs

leontinesignature