Ik ben zojuist geïnterviewd door Vivian Acquah, health and nutrition advocate bij Vive La Vive. Ze heeft een podcast waarin ze vrouwelijke ondernemers bevraagt over hun ‘healthy sexy lifestyle’. Dus in mijn geval: hoe kun je middels het gedachtengoed van Perfect Onvolmaakt kijken naar health and sexy lifestyle. Het was een heerlijk gesprek, ik bruis er van. Maar het was best even zoeken, naar hoe ik kon spreken in een podcast met als titel ‘Get your Health and Sexy back’.

Ik ging mezelf afvragen – wat betekent ‘health’ en ‘sexy’ eigenlijk voor mij? Hoezo moet je dat terug krijgen? Wat heb ik daarmee? En wat voor tips ik zou kunnen geven om haar luisteraars een boost te kunnen geven op het gebied van een healthy sexy lifestyle.

‘Health’ kon ik wel zo een en ander over ophoesten. Maar op dat ‘sexy’ moest ik wat langer broeden.

Ik hou er wel van. Me ineens dingen zo gaan afvragen. Echt nadenken.
Het is gewoon een term, maar pas als je er zo publiekelijk iets over moet kunnen zeggen – ga je eens denken: maar wat betékent dat nou eigenlijk? Wat is het voor woord? Wanner is iets wel of niet sexy? Wat is mijn verhouding ertoe eigelijk?

Mijn verhouding tot Sexy

Sexy was vroeger voor mij verbonden met sex. Sexy zijn was een manier om aandacht en bevestiging te krijgen. Later ontdekte ik natuurlijk dat dat precies de verkeerde soort aandacht was, en dat ik niet werkelijk bevestigd en gewaardeerd werd – maar ja, toen werkte het zo. Hoe dan ook, het was dus een uiterlijke zaak. Jong, blond, mooie borsten. Niets mis mee. Nu is het meer verbonden met een gevoel dat ik heb. Wanneer voel ik me sexy? Ik ken het gevoel zeker nog wel, al is het met de jaren allemaal wel wat meer op de achtergrond gekomen. Daar helpt het krijgen van kinderen ook niet echt bij. Bevallen, open gesneden worden als het bevallen niet lukt, uitscheuren, dichtnaaien, borstvoeding, opgezette borstklieren, een blijvend hangende buik-‘zak’ waar ooit mijn kinderen in woonden – de hele rattaplan. Zeker na jarenlang zoveel polonaise aan mijn lichaam in de vorm van chemo, bestraling, bulten en nog eens bulten medicijnen, stoma, en heel veel meer. Mijn lichaam zit vol littekens van deze reis. Het zijn eigenlijk een soort oorlogswonden, die mijn overwinning tonen. Maar eerlijk is eerlijk. Als ik naar mijn eigen lichaam kijk, voel ik me niet sexy.

Sexy voel ik me wanneer ik vooral figuurlijk lekker in mijn vel zit. Als ik een positieve mindset heb, me optimistisch voel, innerlijk vrijheid ervaar, niet teveel bezig ben met mijn eigen geneuzel en werkelijk in verbinding kan zijn met de de ander die ik dan echt kan ontmoeten, zien en horen. Als ik speelsheid voel, humor to mijn beschikking heb, als ik een risicootje durf te wagen, als ik dingen doen die me levendig laten voelen. Ik zie het nu helemaal voor me, en ik kan het helemaal voelen.

En het mooie is, het zijn geen uiterlijke zaken (waar je toch geen invloed op hebt).
Echt geluk en dus ook echt sexy zit dus niet in veel in de sportschool hangen, afvallen, de kleren die je draagt of de hip-heid van de plek waar je vertoeft.

Het-zit-echt-allemaal-in-jezelf.

In gesprek

Dus ik vraag jou:

  • Wat betekent ‘sexy’ voor jou?
  • Welke gedrag geeft je een sexy gevoel?
  • Bij wie of in welke omgeving voel je je sneller sexy?
  • Hoe bekijk je de wereld als je je sexy voelt?
  • Welke associatie heeft ‘sexy’ überhaupt voor jou? Afkeer of verlangen?

Ik realiseer me dat het spannend is om het hier over te hebben. Zeker onder een blog. Maar we zijn allemaal vrouwen die allemaal niet als sexbommen door het leven gaan. Net tijdens het interview was ik vrij menselijk over mijn eigen ‘sexyness’. Dat bleek erg bevrijdend voor de host van het interview en haar luisteraars. Hoe meer realistisch we het over dit soort zaken kunnen hebben, hoe echter, hoe minder alleen we ons voelen met ons eigen verhaal; hoe meer we elkaar kunnen helpen. Dus ik vraag je om uit je comfort zone te komen en te delen wat je bevindingen zijn. Daar hebben we allemaal wat aan.

Liefs,

van een ontzettend, healthy sexy vitale levendige enthousiaste, stralende

leontinesignature (voelt best lekker om dat zo over jezelf uit te spreken!!!!)