About

Leontine

Leontine Vermeer Boxem (1976) heeft zich als doel gesteld om 1 miljoen Nederlandse vrouwen te bereiken met de kernboodschap van Perfect Onvolmaakt®: Als onvolmaaktheid onze grootste kracht mag zijn, kan niets ons nog weerhouden.

Hiertoe schrijft, schildert, spreekt, coacht en onderwijst ze; middels boeken, blogs, online leerprogramma’s, personal coaching, group-mentoring, events, theaterbijeenkomsten, ervaar-lezingen en PO®-TV. Daarnaast verbindt ze vrouwen in de Perfect Onvolmaakt Sisterhood.

Lees hieronder mijn verhaal.
En het verhaal van Perfect Onvolmaakt.

TELL ME, HOW CAN I SERVE YOU?

Je weet dat het beste van jou nog niet naar buiten is gekomen, en het lijkt zó ver weg… Ik laat je zien dat het juist heel dichtbij is. Alles is al in jou aanwezig. Die essentie terugvinden, blootleggen en ontdoen van alle maskers, priet-praat en afleidingsmanoeuvres – dat is wat ik doe en wat ik anderen leer.

Hoe je met me kunt werken

Mijn verhaal

Wat ik weet van (een gebrek aan) heelheid & innerlijke vrijheid

Mijn leven heeft er niet altijd zo uitgezien als nu. Ik heb heel wat afgescheidenheid, isolement, gespletenheid, eenzaamheid en lijden gekend. Ik was dat meisje dat op school werd buitengesloten en veel te vroeg wijs moest worden. Ik was die tiener die depressief aan de slootkant zat om gedichten te schrijven over pijn en onrechtvaardigheid. Ik was dat kind dat in verschillende werelden leefde, die totaal niet synchroon met elkaar liepen. Ik was de jong volwassene die zo naarstig op zoek was naar liefde en erkenning, dat ze over eigen grenzen ging om dat te krijgen. Ik was vaak bang, onzeker en voelde me  het grootste deel van de tijd onbegrepen.

Als kind, als meisje, als jonge vrouw zag en hoorde ik veel. Bovendien zei ik altijd hardop wat ik zag en aanvoelde, ook als dat niet gewenst was. Dat ik daarmee de vinger vaak op de zere plek legde, had ik toen nog niet door. Wel herinner ik me dat volwassenen me ‘lastig’ vonden, en mijn pesters me ‘arrogant’ vonden doen. Iets dat ik niet kon plaatsen, ik kende immers alleen mijn eigen zuivere intentie. Pas later ben ik gaan zien dat ik ondanks dat ik me zo alleen, verdrietig, boos, moe en niet gezien voelde – altijd een enorm sterk gevoel heb gehad van wie ik ben en wat belangrijk voor me is. En dat dat blijkbaar best bedreigend kan zijn voor mijn omgeving.

Ook in mijn volwassen leven voelde ik me vaak alles behalve heel en vrij. Ik kreeg vriendinnen maar raakte ze ook weer kwijt. Ik wilde zo graag geliefd worden door een man, dat ik mezelf vaak uitleverde op fysiek maar ook vooral emotioneel niveau. Ik mistte een basisveiligheid waarin ik wist dat ik ok was in de ogen van anderen. Zelf vond ik mezelf nog steeds best ok. Ik voelde mijn talenten binnen in mij leven, maar zag ze niet in de buitenwereld tot expressie komen. De kloof tussen die niet synchroon lopende binnen-en buitenwereld werd steeds pijnlijker. Ik zocht avontuur op, liep vaak net op het randje. Na veel ervaringen en zoekende jaren ontmoette ik mijn man Jeroen, de eerste niet-‘foute man’ waar ik op viel. Het was meteen duidelijk, dit is de papa van mijn kinderen. En zo geschiedde. We verhuisden naar het noorden van het land voor rust, ruimte en natuur. In vijf jaar tijd verbouwden we een bouwval tot woonboerderij met bedrijfsruimten, richtten we ons bedrijf op, beviel ik van drie kinderen – twee zware zwangerschappen en drie traumatiserende bevallingen. Het leven was niet slecht voor me, het zat vol beloftes en potentieel. Maar het leven was ook zwaar voor me geweest. Eerlijkheid gebied te zeggen dat ik meer overleefd had dan geleefd. Ik besloot: het is tijd om te oogsten, om te gaan leven. Dat heb ik wel verdiend.

De voorzienigheid bracht echter iets anders op mijn pad. In 2014 werd ik getroffen door een agressieve vorm van Acute Leukemie (lees hier mijn verslag van het ziekte & herstelproces). Het is nu bijna 3 jaar geleden en het heeft mega impact op mijn en ons leven gehad. Mensonterende behandelingen die je leven moeten redden. Alle controle loslaten, je op alle niveaus kunnen overgeven. Leren verdragen wanneer je echt niet meer kan. Kiezen voor het Leven. Hoewel het nu ‘goed’ met me gaat – leef ik nog dagelijks met fysieke pijn, een waslijst aan trauma’s die zomaar getriggerd kunnen worden, en een diep verdriet dat ik nu nog steeds niet kan ‘oogsten’.

Tegelijkertijd heeft het me zo ontzettend veel gebracht. De overgave met je rug tegen de muur. Leren loslaten. Leren ontvangen. Ontdekken dat vrijheid niet in alles om me heen zit, maar juist in mezelf. Zo sterk voelen hoezeer ik wil leven. Zo sterk voelen hoezeer ik mijn leraarschap nog wil leven, hoezeer ik bereid ben de lessen die mij worden geschonken door te geven. Zo weten waar ik mijn beperkte energie wel en niet voor in wil zetten. Zoveel veiligheid gevonden in de meest onveilige situaties. Gezegend met een enorm warme groep zielsverwanten om me heen. Zoveel liefde. Zoveel kwetsbaarheid. Zoveel kracht.

Verfijning

Ik ben nog steeds dat meisje, die gevoelig is voor (gebrek aan) verbondenheid. Ik ken mijn butsen en builen, maar kan ze ondertussen zien als bouwstenen van mijn toekomst. Ik ben nog steeds die vrouw die helder ziet, hoort en voelt. Vooral datgene dat niet gezegd wordt. Er zijn nog steeds mensen die dat niet waarderen. Maar er zijn ondertussen veel en veel meer die dat wel waarderen. Misschien wel omdat ik door de jaren heen heb geleerd mezelf te verfijnen. Ik weet steeds beter wanneer te spreken en wanneer te luisteren. Ik ben zo diep gegaan dat ik ver de diepte in kan meereizen met anderen. Tegelijkertijd heb ik ook de lichtheid van het leven leren kennen – relativeren, humor en ‘cut the crap’ doen het goed in combinatie met diepgang.

Lessen doorgeven

Hoewel tegen een hoge prijs, heb ik in zeer korte tijd een enorme spirituele groei mogen meemaken. Ik heb zoveel visioenen en inzichten gehad, juist op dat randje tussen leven en dood. Ondertussen weet ik gelukkig andere manieren om dit zicht weer helder te krijgen. Om me verbonden te voelen met een groter geheel. Om te kunnen luisteren naar wat er naar me toe wil komen, in plaats van keihard te zoeken. Om te kunnen horen wat er noodzakelijk is om te schrijven, niet wat er populair of geliefd is.

Ik weet dat ik heel ben, dat ik vrij ben. Ik weet dat mijn leven perfect onvolmaakt is, dat ik perfect onvolmaakt ben. En dat dat betekent dat delen van mijzelf me regelmatig vertellen dat ik niet heel en niet vrij ben. Het grootste geschenk dat ik heb mogen ontvangen is het inzicht dat als ik dat kan includeren – de vrijheid en heelheid er weer is.

Het klinkt simpel. En in wezen is dat het ook. Als je de weg maar kent. Dat is de reden dat ik Perfect Onvolmaaktheb opgericht en dat ik samen met vrouwen werk die hun weg terug willen vinden naar heelheid en innerlijke vrijheid. Zodat zoveel mogelijk vrouwen de ruimte krijgen en kunnen maken om hun ware verhaal tot leven te brengen. En dat is nodig. Het is tijd voor vrouwen om in hun kracht te gaan staan.  En dat is niet iets dat ik hier ter plekke verzin. “The world will be saved by the western women”, zei de Daila Lama.

“Als onvolmaaktheid onze grootste kracht mag zijn, kan niets ons weerhouden.”
Leontine Vermeer Boxem

 

Het verhaal van Perfect Onvolmaakt

Wat is ‘Perfect Onvolmaakt’?

Includeren = kracht

We denken vaak dat als we ons maar groot en sterk maken, we het beter redden in het leven, ons werk en de wereld om ons heen. Maar als je gaat zien hoe het écht werkt, dan weet je ineens dat juist het ‘ownen’ van alle delen in jezelf (ja ook die delen die je liever buitensluit), de basis legt voor ware kracht. Perfect Onvolmaakt verwijst naar en-en. Naar de continue oneindige beweging tussen polariteiten. Naar de heelheid die er is als je alles mee kunt laten doen.

Het is de onderstroom die de richting bepaalt

Het is essentieel om ruimte te maken voor de onderstroom, het donker, het onaffe, het onvolmaakte, het menselijke. Niet met als doel om erin te blijven zwelgen, om je vooral te richten op de shit in je leven. Maar wel omdat het dan ruimte krijgt, lucht krijgt. Het kan ademen.

Krachtige vrouw & leuke mens

Perfect Onvolmaakt laat zien dat een krachtige vrouw een vrouw is die haar heelheid kent, alles inclusief. Niet iemand die ellenlang blijft wroeten in haar verleden om er beter uit te komen. Wel iemand die leert includeren welke ongewenste delen van haar leven, welke ongewenste aspecten er ook bij horen. Want wanneer je deze aspecten ruimte geeft, ontdoe je ze van hun macht en kun je zelf de regie weer nemen.

Doordat je er lucht aan geeft, ontstaat er nieuwe ruimte waardoor je je vrijer gaat voelen. Beweeglijker, mentaal, relationeel, emotioneel en spiritueel. Je wordt er gewoon een leuker mens van. Voor jezelf. En ook voor je omgeving.

Wanneer je kunt includeren wat je het liefste buitensluit – expandeert de ruimte in jezelf en om je heen, om in vrijheid verbonden te zijn met je kwaliteiten. Het zal je niet verbazen dat hoe meer je verbonden bent met je kwaliteiten, hoe meer innerlijke vrijheid je ervaart. Dat je meer ontspannen, gelukkig en succesvol zult zijn doordat je beter in staat bent om je kwaliteiten ook echt tot expressie te brengen. Daar is dus een hele winst te behalen. Daar zit de wereld op te wachten.

A strong woman is one who feels deeply and loves fiercely.
Her tears flow just as abundantly as her laughter.
A strong woman is both soft and powerful.
She is both practical and spiritual.
A strong woman in her essence is a gift to the world.

In de  Perfect Onvolmaakt Sisterhood ontmoet je gelijkgestemde vrouwen die deze roep willen beantwoorden.

Voor wie?

Vrouwen die innerlijk willen groeien, voorbij de oppervlakte willen, en verlangen naar diepgaand en echt contact – met zichzelf en met met andere vrouwen. Vrouwen die zichzelf willen ontwikkelen en zo de vruchten kunnen plukken voor hunzelf en hun relaties en omgeving.

Herken jij dit? Wil jij ook:

  • leven vanuit eigen-wijsheid en een sterk innerlijk kompas?
  • je kwetsbaarheid kunnen includeren, wetend dat juist daarachter je kracht schuilt?
  • zichtbaar durven zijn in al je glorie en derrie
  • voor jezelf leren zorgen, zodat je daarna voor je omgeving kunt zorgen?
  • de kracht van eenvoud, laten en loslaten leren kennen en beoefenen?
  • je authenticiteit her-inneren – ontdekken wie je in wezen bent?
  • je innerlijke vrijheid herwinnen – zelf (weer) aan het roer staan?
  • je kunnen verbinden?
  • leven vanuit een houding van (zelf)liefde en vertrouwen?
  • dat jouw binnen- en buitenwereld meer synchroon gaan lopen waardoor alles begint te stromen en alle stukjes in een groter geheel op hun plek kunnen vallen?

Helende kracht van delen & kracht van een ‘sisterhood’

Hier lees je meer over de kracht van delen, over de kracht van verbinding met andere vrouwen in de vorm van een ‘sisterhood’Over het hoe en wat van de Perfect Onvolmaakt Sisterhood.
En hoe jij er onderdeel van uit kunt gaan maken.

Ook lees je er waarom Perfect Onvolmaakt zich alleen op vrouwen richt.

 

Ben jij deel van de olie-vlek?

Ik ga voor de olievlek: hoe meer vrouwen ik kan bereiken op een krachtige wijze, hoe meer vrouwen in hun eigen omgeving hetzelfde kunnen doen. Daartoe maak ik zelf ook bewuste keuzes in tijd, focus en energie.

TELL ME, HOW CAN I SERVE YOU?

Je weet dat het beste van jou nog niet naar buiten is gekomen, en het lijkt zó ver weg… Ik laat je zien dat het juist heel dichtbij is. Alles is al in jou aanwezig. Die essentie terugvinden, blootleggen en ontdoen van alle maskers, priet-praat en afleidingsmanoeuvres – dat is wat ik doe en wat ik anderen leer.

Hoe je met me kunt werken